Ministerul Turismului a alocat 218.000 EUR pentru organizarea Targului de Turim

Ministerul Turismului, MT, a alocat 218.000 EUR pentru editia de toamna a Targului de Turism al Romaniei,TTR, suma care a fost cheltuita pentru inchirierea spatiului, dar si pentru evenimentele organizate in cadrul manifestarii, potrivit datelor furnizate de ministerul de resort.

Ministerul Turismului a contribuit cu 35% din valoarea investitiei pentru organizarea targului, iar Camera de Comert si Industrie a Romaniei a acoperit restul de 65%.

Din suma totala, aproximativ 172.600 EUR au fost cheltuiti pentru inchirierea spatiului expozitional si pentru amenajarea standurilor, iar aproximativ 49.900 EUR au fost alocati pentru organizarea participarii ministerului la acest targ, dar si pentru plata onorariului unei trupe de salsa. Ministerul Turismului mentioneaza ca suma finala cheltuita de minister pentru participarea la TTR 2009 poate fi mai mica decat suma alocata.

Spatiul inchiriat de MT la parterul pavilionului central al Romexpo a fost ocupat de 36 de administratii publice locale si asociatii de promovare a turismului romanesc, care si-au amenajat, din fonduri proprii, standuri de prezentare a diferitelor destinatii romanesti.

Alte suprafete inchiriate de minister au fost puse la dispozitia unor mesteri populari, precum si a unor asociatii profesionale si patronale din domeniul turismului, printre care Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania, ANAT, Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC, Organizatia Patronala a Turismului Balnear, OPTBR, Federatia Industriei Hoteliere din Romania, FIHR si Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc.

Source: Money