Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor va aloca fonduri pentru reabilitarea zonei costiere

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, MMGA, va aloca fonduri substantiale pentru reabilitarea zonei costiere. Ministrul mediului, Sulfina Barbu, a declarat ca pana in prezent nu au fost desfasurate investitii de amploare cerute de stadiul de degradare in care se afla unele portiuni.

Ministrul a mai precizat ca anual litoralul pierde 1,5-2 metri de plaja iar in acest an vor continua lucrarile de reabilitare a plajelor de la Costinesti unde au fost alocate 185 miliarde ROL si in primavara se vor finaliza lucrarile de la Techirghiol in valoare de 30 miliarde ROL. Aceste finantari au fost repartizate de la bugetul de stat, in regim de urgenta, pentru inlaturarea efectelor inundatiilor din 2005.

MMGA are in vedere o finantare de 28 milioane de euro din credite externe, care va fi alocata, incepand din 2006, pentru proiecte punctuale, pentru consolidarea falezei si reabilitarea plajei. Proiectele au fost elaborate de Agentia Internationala de Dezvoltare a Japoniei, JICA si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala, USAID.
Source: Bloom Biz