Ministerul Economiei vrea sa infiinteze un centru de coordonare a proiectelor de investitii in statiunile din Carpati

Ministerul Economiei lucreaza la un proiect de act normativ prin care urmeaza sa infiinteze un centru de coordonare a proiectelor de investitii in statiunile din Carpati.
Echipa, care va fi formata din cinci oameni, se va ocupa si de promovarea turismului in Carpati atat pe plan intern cat, mai ales, in strainatate, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei.
Vrinceanu a precizat ca statiunile montane reprezinta singura destinatie din Romania unde toate pietele sursa au cresteri: numarul de turisti din Israel s-a dublat, Germania a avut o crestere de 28,4%, numarul de turissti din Italia a urcat cu 27,5%, cel din Marea Britanie cu 29,3%, in timp ce din Franta au venit cu 24,5% mai multi turisti, iar din Polonia cu 29,7%. O crestere ceva mai mica a avut Spania, 9,8%.
Centrul va deveni functional in luna octombrie si va coordona toate activitatile specifice unei unitati de management de proiect, de la implementare si administrare de proiecte din surse de finantare nationale si externe, in viitor, pana la promovarea destinatiilor montane. 

Source: Profit