Ministerul Dezvoltarii anunta ca va face o sala polivalenta cu 50 de milioane de euro

Compania Nationala de In¬vestitii, institutie aflata sub autoritatea Ministerului Dez¬voltarii Regionale si Tu¬rismului (MDRT), a lansat ieri un anunt de intentie privind constructia unei sali polivalente de 20.000 de locuri, in valoare de 50 de milioane de euro.
Reprezentantii MDRT au declarat pentru Mediafax ca proiectul ar putea fi dezvoltat în sectorul 2 al Capitalei.

Proiectul urmeaza sa fie realizat în doi ani si jumatate, iar procedurile de adju¬decare pentru acest contract urmeaza a fi demarate în luna iulie a acestui an.
Banii pentru realizarea acestui proiect vor proveni din bugetul de stat, din bugetul MDRT si din alte surse de finantare.

In prezent cea mai mare sala din Bucuresti in care pot fi organizate intreceri sportive sau concerte este Sala Polivalenta din Parcul Tineretului. Aceasta sala are o capacitate de 6.000-8.000 de locuri.

La inceputul acestui an Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, a lansat Programul National “Sali Poli¬valente”, prin care urmeaza sa fie construite 30 de sali polivalente cu capa¬citati de 5.000, 10.000 si 15.000 de locuri în resedinte de judet.
Proiectul, ce urmeaza a fi realizat prin Compania Nationala de Investitii (CNI), implica realizarea de investitii cu o valoare de aproximativ 320 de milioane de euro in urmatorii sase ani.

Statul roman va plati in medie 10,6 milioane euro pentru fiecare din cele 30 de sali polivalente ce urmeaza a fi construite.

Finantarea programului “Sali Poliva¬lente” ar urma sa se faca cu bani de la bu¬getul de stat, fonduri de la bugetele locale, cre¬dite externe si parteneriate public-private. In nota de fundamentare a hotararii privind aprobarea Programului “Ssli Po¬livalente” aceste investitii sunt justificate prin faptul ca “infrastructura sportiva este veche, deteriorata si  mai corespunde standardelor internatonale”.

În urmacu patru ani compania germanaHochtief, prezenta si in Romania, a construit in Ucraina un stadion de fotbal pentru 40 de milioane de euro.

“Hochtief Germania a construit in perioada aprilie 2005-septembrie 2007 un stadion de fotbal la Dnipropetrovsk, in costul proiectul a fost inclusa si demolarea vechiului stadion”, a declarat pentru ZF, Luminita Mihai, director de marketing al Hochtief Sollutions Romania.
Stadionul construit de Hochtief in Ucraina la Dnipropetrovsk este acoperit si are o capacitate de 31.000 de locuri, 550 de locuri la clasa business, loje cu 300 de locuri, restaurant cu 600 de scaune si doua sali in care pot fi organizate diverse evenimente.

Stadionul din Dnipropetrovsk a fost luat in considerare pentru a gazdui meciuri de fotbal de la Campionatul European de Fotbal din 2012, organizat de Polonia si Ucraina.
Reprezentantii Companiei Nationale de Investitii nu au raspuns pana la in¬chiderea editiei întrebarilor ZF in legatura cu acest proiect de investitii.

Source: Flux Imobiliar