Ministerul Dezvoltarii a creat un nou program de reabilitare termica, din fonduri europene

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va începe din toamna acestui an un nou program de reabilitare termică a blocurilor vechi, însă de această dată cu ajutorul fondurilor europene.
Programul este unul pilot şi se aplică deocamdată blocurilor din municipiile-reşedinţă de judeţ, construite în perioada 1950-1990, în care 50% dintre proprietari au un venit net lunar pe membru de familie de maximum 500 de euro.
Ministerul a finalizat negocierile cu Comisia Europeană pentru finanţarea, în cadrul actualului exerciţiu bugetar, prin Programul Operaţional Regional, a activităţilor de creştere a eficienţei energetice a blocurilor de locuit, iar Memorandumul în acest sens a fost aprobat în şedinţa de Guvern de ieri, 11 iulie.
Bugetul schemei de finaţare este de 304 de milioane de euro, din care 150 de milioane de euro din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), respectiv 154 de milioane de euro rezultată din contribuţia naţională (co-finanţare de la bugetul de stat, contribuţia autorităţilor publice locale şi a asociaţiilor de proprietari).
Cititi articolul integral pe Capital
 
 
 

Source: Flux Imobiliar