Ministerul Apelor si Padurilor in control pe litoralul romanesc

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Apelor si Padurilor, mai multi operatori de plaja au fost sanctionati cu 21 de amenzi in valoare totala de 120.000 RON, in timpul unei inspectii a ministrului Ioan Denes pe plajele din sudul litoralului de la Marea Neagra.
Echipe formate din inspectori din cadrul Administratiei Nationale „Apele Romane” (ANAR) si Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABA-DL) verifica, incepand cu data de 16 iunie, modului de exploatare a sectoarelor de plaja, actiunile urmand sa se incheie pe data de 25 august 2019.
Conform comunicatului, principalele obiective pe care inspectorii le verifica sunt: starea de salubrizare si igienizare a sectoarelor de plaja; asigurarea unui numar suficient de recipiente destinate colectarii deseurilor; incadrarea dotarilor/constructiilor in prevederile PUZ privind amenajarea plajelor; respectarea zonei de interventie, fasia cu latimea de 5 m de la linia apei pe toata lungimea sectorului de plaja.
Pentru nerespectarea masurilor impuse si a solicitarilor legale, operatorii de plaja sunt sanctionati conform prevederilor legale, iar in cazul unor abateri grave se pot rezilia contractele incheiate.

Source: Wall-Street