Mini-porturile Murighiol, Jurilovca si Sarichioi vor fi realizate sau extinse cu fonduri europene

Mini-porturile din Delta Dunari, Murighiol, Jurilovca si Sarichioi vor fi realizate sau extinse prin instrumentul financiar european Investitii Teritorial Integrate, ITI, a declarat presedintele CJ, Horia Teodorescu.
 
Cele trei investitii fac parte din Strategia de dezvoltare integrata a Deltei Dunarii si vor fi finantate prin intermediul Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara ITI-Delta Dunarii care a fost infiintata in urma cu o luna.
Teodorescu si-a exprimat disponibilitatea pentru realizarea investitiilor in parteneriat public-privat, dar s-a aratat neincrezator in punerea in practica a unei asemenea solutii, avand in vedere dimensiunea investitiilor.
Lucrarile de amenajare a infrastructurii portuare din Murighiol au o valoarea totala, potrivit CJ, de 10.759.000 EUR, iar valoarea investitiei la Sarichioi, unde autoritatile doresc sa amenajeze 155 de locuri de acostare pentru ambarcatiuni, un atelier de reparat ambarcatiuni si o cladire administrativaeste de 6,2 mil. EUR.
De asemenea, la Jurilovca, infrastructura mini-portului dat in folosinta si realizat anul trecut de primaria comunei va fi extinsa, astfel incat numarul locurilor de acostare a ambarcatiunilor va creste de la 80, cat este in prezent, la 250.

Source: Capital