Meciul dintre Olanda si Romania va aduce agentiilor de turism incasari de peste 400.000 EUR

Din vanzarea celor 700 de bilete pentru partida de fotbal Olanda si Romania din preliminariile Campionatului European de Fotbal din 2008, agentiile de turism vor incasa peste 400.000 EUR, daca se ia in calcul un pret mediu de comercializare a pachetelor oferite de agentii de 540 EUR.

Cele 2.400 de bilete disponibile pentru romani au fost distribuite de catre Federatia Romana de Fotbal pe site-urile specializate sau prin intermediul agentiilor de turism, care au solicitat aproximativ 700 de bilete pentru meciul din 24 martie de la Rotterdam.

Majoritatea operatorilor care au solicitat astfel de bilete sunt agentii de turism cu cifre de afaceri sub 1 milion EUR, care detin un departament specializat in comercializarea de sejururi prilejuite de evenimente sportive sau culturale. In conditiile in care tot mai multi romani se arata interesati de a calatori in strainatate iar pachetele turistice de weekend au devenit din ce in ce mai populare, turismul de evenimente sportive si culturale ar putea reprezenta o solutie pentru agentiile mici.
Source: Ziarul Financiar