Marriott si Hilton se extind pe piata hoteliera din Romania

Lanturile hoteliere Hilton si Marriott au in plan extinderea pe piata locala in urmatorii ani, potrivit declaratiilor oficialilor celor doua companii cu ocazia Hotel Investment Forum.

Ivica Cacic, reprezentantul regional al Marriott, a declarat ca operatorul hotelier intentioneaza ca in urmatorii 5-7 ani sa deschida 1-2 locatii in capitala si 4-5 unitati in provincie, in Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov sau Iasi.

Reprezentantul Marriott a precizat ca pana la sfarsitul lui 2012 in Bucuresti va fi deschis primul hotel Courtyard, in prezent proiectul fiind in faza finala de obtinere a autorizatiilor si, cel mai probabil, pana la sfarsitul anului va incepe constructia propriu-zisa. Noua unitate din cadrul Marriott International va fi localizata in zona Unirii, in apropiere de JW Marriott si va avea 198 de camere, clasificate la 4 stele.

Tot pe piata din Bucuresti, Marriott intentioneaza sa deschida un hotel Renaissance, brand-ul de 5 stele al Marriott International.

Cacic a precizat ca, pentru provincie, Marriott recomanda brandul Courtyard.

Lantul hotelier Hilton este prezent cu doua unitati pe piata locala, un hotel in capitala si celalalt la Sibiu, ambele clasificate la 5 stele.

Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton pe Europa si Africa, a declarat ca, pana la sfarsitul acestui an, va fi deschis si hotelul din Oradea, sub brandul Doubletree.

Al patrulea hotel Hilton din Romania va fi deschis sub brandul Hampton la Brasov, la mijlocul lui 2011, lucrarile urmand sa fie demarate in lunile mai – iunie 2010.

Primul hotel Hilton Garden Inn din Romania va fi deschis tot in provincie, contractul fiind deja semnat, a declarat Cristea.

Printre orasele vizate de Hilton pentru extindere se numara Iasi, Cluj-Napoca, Sibiu sau Craiova.

Pentru Bucuresti, Hilton are in plan aducerea in maximum 5 ani a unuia dintre cele doua marci de super-lux, Waldorf Astoria sau Conrad, a precizat reprezentantul Hilton.

Source: Daily Business