Marriott se extinde prin preluarea unor hoteluri de la concurenti

Lantul hotelier Marriott International Inc. Intentioneaza sa se extinda prin preluarea unor hoteluri de la companiile concurente, ce nu isi pot achita sau refinanta datoriile, a declarat directorul financiar, Carl Berquist.

Marriott considera ca aceste conversii vor ajuta compania sa castige cota de piata in timpul recesiunii mondiale. In prezent, compania detine circa 45 de hoteluri.

Valoarea proprietatilor hoteliere in incapacitate de plata s-a ridicat la 17,3 miliarde USD in al doilea trimestru, de la 9 miliarde USD la sfarsitul primului trimestru, arata datele Capital Analytics Inc.

Reprezentantul Marriott nu a precizat care sunt marcile ce vor fi preluate si cate conversii de acest gen sunt posibile in acest an.

Marriott intentioneaza sa isi majoreze capacitatea cu 110.000 camere, dintre care 30.000  in acest an, adaugandu-se totalului actual de 577.000 camere, a precizat Berquist.

Aproximativ 50% sunt in constructie in cadrul hotelurilor administrate de Marriott, in timp ce alte 6% vor fi preluate de la marcile concurente.

Source: Daily Business