Marriott a lansat o noua oferta de preluare a Starwood

Pe data de 21 martie, compania Starwood Hotels & Resorts Worldwide a acceptat o noua oferta de preluare, de 13,6 mld. USD, din partea Marriott International. In urma tranzactiei va lua nastere cel mai mare lant hotelier din lume, care va include circa 5.500 de hoteluri in peste 100 de tari.
Pe data de 18 martie, Starwood anuntase ca intentioneaza sa accepte oferta de preluare facuta de un grup de companii, condus de asiguratorul chinez Anbang Insurance Group, desi a incheiat, inca de  anul trecut, un acord in acest sens cu Marriott International.
Noua oferta a Marriott este de 79,5 USD/actiune, peste cea de 78 USD/actiune facuta de Anbang. Actionarii Starwood vor primi 21 USD in numerar si 0,8 dintr-o actiune Marriott clasa A pentru fiecare titlu Starwood.
Bruce Duncan, presedintele Consiliului de Administatie al Starwood, a declarat ca lantul hotelier este multumit ca Marriott „a recunoscut valoarea” pe care Starwood o aduce fuziunii.
Daca Starwood va decide sa renunte la noul acord si va accepta o oferta venita din partea altor companii, lantul hotelier va trebui sa plateasca suma de 450 mil. USD catre Marriott, peste suma de 400 mil. USD convenita in noiembrie 2015.
Cel mai mare brand detinut de Starwood este Sheraton, alte marci fiind St. Regis, Luxury Collection, W, Westin, Le Méridien, Four Points by Sheraton, Aloft si Element.

Source: Capital