Marrakech – o noua destinatie aleasa de turistii romani

Momondo a efectuat un studiu pe 23.149 de persoane cu privire la obiceiurile lor de calatorie. Printre persoanele participante la studiu s-au aflat si 1.000 de romani.
Cea mai cautata destinatie printre romani a ramas Londra, fiind aleasa pentru a studia si a lucra acolo, cat si pentru a petrece vacanta.
Cu o crestere de 346% in cautarile efectuate anul acesta comparativ cu 2016, Marrakech pare sa fi trezit interesul mai multor romani. 
27% dintre romani prefera sa cheltuie banii pe calatorii, in timp ce 62% prefera sa se cazeze la hotel pe durata vacantei. Pretul este factorul determinant pentru mai mult de jumatate dintre romani atunci cand vine vorba de rezervarea zborului – 50% si de alegerea hotelului – 54%.
Pentru 44% dintre romani numarul de stele influenteaza in mare si foarte mare masura alegerea cazarii pentru vacanta, iar durata medie de vacanta este de 3 zile.
Momondo cauta printre peste 700 de site-uri de calatorii, scanand in timp real internetul pentru a compara oferte cu privire la zboruri, hoteluri sau inchirieri auto pentru a gasi cele mai bune preturi. Momondo are birourile in Copenhaga si este prezent pe 35 de piete internationale.

Source: Wall-Street