Marirea si decaderea celui mai mare dezvoltator de locuinte din Romania

A dezvoltat peste 2.800 de locuinte la nivel national si a ajuns sa valoreze pe bursa peste 300 mil. euro pe varful „bulei imobiliare”. Criza si afacerile paguboase au paralizat efectiv activitatea celui mai mare dezvoltator de locuinte din Romania, care a ajuns sa valoreze astazi 6,6 mil. euro.
Bazele Impact Developer & Contractor au fost puse de clujeanul Dan Ioan Popp la nici doi ani dupa Revolutie, in 1991, alaturi de Carmen Sandulescu. Cei doi au reusit sa listeze compania la Bursa de Valori Bucuresti in iunie 1996 si timp de 15 ani a fost singurul dezvoltator imobiliar listat. 
Impact a intrat in liga marilor investitori imobiliari in 2006 cand a incheiat prima tranzactie de tip „forward-purchase” de pe piata romaneasca. Compania vindea in iunie 2006, inca din faza de proiect si pentru o suma imensa de 19 mil. euro, centrul de afaceri Construdava din Pipera fondului de investitii britanic Charlemagne Capital. Un an mai tarziu, imobilul era preluat de un fond de investitii gestionat de grupul german Allianz pentru suma de 26,5 mil. euro.
Cititi articolul integral pe Capital

Source: Flux Imobiliar