Marile lanturi hoteliere isi vor face aparitia pe piata hoteliera din Romania

Potrivit declaratiilor reprezentantilor ANAT, in maximum cinci ani pe piata hoteliera romaneasca isi vor face aparitia aproape toate lanturile hoteliere internationale, printre care Four Seasons, Sheraton, Hyatt, Radisson.

In clasamentul realizat de ANAT in functie de numarul de hoteluri afiliate in prezent fiecarui brand, prima pozitie este ocupata de Best Western care are afiliate sapte unitati de cazare, fiind urmat de catre Golden Tulip si Accor, fiecare avand afiliate cate patru hoteluri.

Grupul Cendant, care detine brand-urile Howard Johnson si Ramada, va ajunge in urmatorii 10 ani sa aiba afiliate 30 de unitati iar Marriott va dezvolta pe piata romaneasca brand-urile Renaissance, Courtyard si Residence Inn.

In acest an Ramada va mai deschide in Bucuresti inca trei hoteluri, Ramada Turist, Ramada Encore si Ramada Nord iar in 2007 va mai deschide un hotel in Sibiu.

Dintre orasele de provincie unde lanturile hoteliere internationale vor face investitii, se remarca Sibiul, care in 2007 va fi capitala culturala europeana, Timisoara si Brasov. In Sibiu vor fi deschise doua unitati, una realizata in acest an de Accor, in parteneriat cu lantul autohton Continental, si una in 2007 de catre Best Western. In 2007 va fi finalizat si hotelul Ibis din Timisoara iar Best Western intentioneaza sa patrunda si in Brasov.
Source: Adevarul