Marii tour-operatori romani sunt interesati de complexul Panoramic-Belvedere din Olimp

Marii tour-operatori din Romania intentioneaza sa se uneasca intr-o societate comerciala si sa participe la privatizarea complexului Panoramic-Belvedere din statiunea Olimp, a declarat Dragos Anastasiu, presedintele Asociatiei Agentiilor de Turism, ANAT.

Complexul hotelier se afla in prezent intr-o stare avansata de degradare, urmand sa fie privatizat in urmatoarele doua luni.

AVAS a vandut in luna martie Complexul Neptun, parte a societatii Olimp Estival 2002, societatii Grand Plaza Hotel SA Bucuresti, Cu banii obtinuti din vanzarea activului, urmand sa isi plateasca datoriile si sa investeasca in celelalte active detinute: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic. AVAS a devenit, in august 2006, actionarul majoritar al societatii, cu 54% din capitalul social, prin transferul acesteia de la RA-APPS.

Dragos Anstasiu precizeaza ca tour-operatorii autohtoni care vor constitui societatea amintita se vor orienta catre o alta unitate hoteliera daca nu va reusi proiectul pentru Belvedere. Presedintele ANAT a dezvaluit ca privatizarea complexului este destul de dificila, deoarece exista unele probleme la structura de rezistenta, fiind posibil ca intreg complexul sa fie daramat. In acest sens, va fi necesara o expertiza pentru verificarea structurii de rezistenta si un plan de afaceri.

Potrivit lui Dragos Anastasiu, viitorul complex va avea, cel mai probabil 4 stele si va fi in regim all inclusive. De asemenea, daca va fi achizitonat de asociatia tour-operatorilor, va fi ocpuat pe tot parcursul anului, nu doar in sezonul estival.

Conform primelor estimari, investitia ar urma sa se ridice la 7-8 milioane EUR.
Source: Adevarul