Mall-ul de la Hidromecanica – amanat pentru anul viitor

Centrul comercial pe care cei de la compania “cora Romania” ar fi urmat sa il inaugureze in acest an la Brasov va fi realizat abia in 2013, sustin reprezentantii companiei.

Mall-ul, care urmeaza a fi construit in Centrul Civic al Brasovului, va da o noua fata zonei pe care pana in urma cu cativa ani se afla societatea Hidromecanica SA. “cora Romania” a cumparat terenul respectiv in 2010 cu 13 milioane de euro in urma unei licitatii organizate de Directia Generala a Finantelor Publice Brasov.

Reprezentantii companiei nu au dorit sa comenteze prea mult aceas-ta amanare, declarand doar ca “se lucreaza la un concept special, integrat in arhitectura orasului”.

Anul trecut, reprezentantii companiei au prezentat si Primariei Brasov planurile pe care le aveau in zona Centrului Civic al Brasovului. Potrivit primarului Brasovului, George Scripcaru, 70% din terenul de patru hectare este atribuit hipermarketului, procentul fiind destul de mare pentru zona in care va fi amplasat.

Pe restul suprafetei, compania a anuntat autoritatile ca ar dori sa construiasca si un hotel cu 14 etaje, galerii comerciale cu patru etaje, imobile cu birouri si locuinte de trei sau patru etaje.

In subteran, pe doua niveluri, vor fi amenajate 1.264 de locuri de parcare, iar o suprafata de 1.800 de metri patrati va fi zona verde.

Directorul general al retelei de hipermarketuri Cora Romania, Philippe Lejeune, a declarat in luna martie a anului trecut ca investitiile in centrul comercial pe care compania il va ridica la Brasov pe amplasamentul care a fost ocupat pana in urma cu cativa ani de compania Hidromecanica, se vor ridica la 60 de milioane de euro.

In ultimii ani, compania a cheltuit 50 de milioane de euro pentru achizitia de terenuri in Romania. Pe unele dintre acestea, firma vrea sa demareze constructia de apartamente, urmand sa caute parteneri in acest sens. “cora” este marca a grupului Louis Delhaize, prezent pe piata din Romania din anul 2003.

Source: Flux Imobiliar