Mallul Promenada, vandut pentru suma record de 148 mil. euro

Sud-africanii de la NEPI au cumparat Mallul Promenada de la Raiffeisen evolution cu 148 mil. euro, stabilind un nou record pentru piata imobiliara din Bucuresti, dupa ce au platit cu un milion de euro mai mult decat grupul german DEGI (actualii Aberdeen Asset Management), care au cumparat in 2008 centrul comercial Iris din Titan.
Cumparatorii isi vor recupera investitia facuta in “mallul corporatistilor” in aproximativ 15 ani, avand in vedere ca Promenada genereaza venituri anuale de circa 10 milioane de euro. Mallul din nordul Capitalei are o suprafata inchiriabila de 40.300 de mp pe patru etaje si beneficiaza de o parcare cu 1.300 de locuri pe doua etaje de subsol. Traficul mediu de 22.500 de persoane pe zi asigura vanzari de 80 de milioane de euro pe an, in timp ce veniturile din chirii ajung la aproximativ 10 milioane de euro pe an. Printre chiriasii Promenada Mall se numara: Zara, H&M, Peek&Cloppenburg, C&A, World Class, Hervis, Billa, Altex si Flanco.
“Promenada Mall este amplasat aproape de cladirile de birouri Floreasca Business Park si Lakeview, ambele aflate in portofoliul NEPI si situate in centrul de business emergent din Bucuresti. Aceasta zona a cunoscut o dezvoltare semnificativa in ultimii ani, incluzand noi cladiri de birouri de clasa A si o infrastructura recenta; este de asteptat ca proprietatea sa beneficieze si de viitoarele programe de dezvoltare de cladiri de birouri”, au declarat reprezentanti ai NEPI.
In ultimii 5 ani, sud-africanii de la NEPI au achizitionat pentru suma totala de 455 de milioane de euro Promenada Mall, Floreasca Business Park, City Park din Constanta, Promenada Mall din Braila si The Lakeview, devenind astfel cel mai important jucator de pe piata imobiliara locala, cu un portofoliu ce depaseste un miliard de euro.

Source: Imobiliare.Net