Mai multe unitati hoteliere aflate in paragina de pe litoralul romanesc au fost vandute

Mai mult de zece hoteluri aflate intr-o stare avansata de degradare, care cumuleaza peste 2.500 de camere, au fost vandute, la preturi relativ mici, in ultimele luni pe litoral, printre cumparatori fiind nume precum Mohammad Murad si Nicolae Bucovala.
Hotelurile, pentru care a fost platit, in medie, 9.000 EUR/camera, urmeaza sa fie renovate pana anul viitor, iar investitiile sunt programate sa fie recuperate, in medie, in 5 ani.
Daca hotelurile care arata bine pe litoral sunt considerate scumpe de catre cumparatori, cu preturi pe camera care ajung la zeci de mii de euro, investitorii s-au orientat in ultimii ani catre unitati aflate intr-o stare avansata de degradare si care fie au fost vandute de proprietari, fie au fost scoase la vanzare de catre ANAF, in contul datoriilor bugetare. Asa s-a intamplat cu cinci hoteluri detinute de fratii Micula, dintre care trei au fost cumparate de Mohammad Murad: Prahova si Clabucet din Neptun si Craiova din Olimp. Hotelurile Romanta din Neptun si Slatina din Olimp, tot ale fratilor Micula, au fost achizitionate de doi investitori care mai detin la mare hoteluri, unul dintre ei avand Bavaria Blu din Mamaia, iar celalalt – Holliday din Olimp. Un alt mare investitor de pe litoral, Nicolae Bucovala, a cumparat hotelul Oltenia din Olimp de la Gheorghe Bosanceanu, iar hotelul Victoria din Mamaia a fost cumparat de catre o elvetianca de origine romana. Un investitor libanez care administreaza mai multe hoteluri in Romania a cumparat si hotelul Anca din Venus.

Source: Profit