MDRT intentioneaza sa vanda un pachet de 34% din actiunile detinute la Athenee Palace

Potrivit unui anunt al Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, institutia a scos la vanzare 34% din actiunile detinute la Athenee Palace SA, companie care controleaza 10% din Ana Hotels, pentru o suma de minim 1,45 mil. EUR.

Companiile interesate sa participe la licitatie trebuie sa cumpere dosarul de prezentare al societatii, care costa 2.640 RON/ 629 EUR si sa plateasca o taxa de participare de 4.000 RON/ 952 EUR. Documentele de participare se pot depune pana pe 12 octombrie, licitatia urmand sa aiba loc in urmatoarea zi.

Portofoliul Ana Hotels, companie controlata de omul de afaceri George Copos, cumuleaza 1.000 de camere in sapte hoteluri, dintre care doua hoteluri de cinci stele in Bucuresti, Athenee Palace Hilton si Crowne Plazaa, trei hoteluri de trei stele din Poiana Brasov, Sportul, Poiana si Bradul, iar pe litoral, unitatile Europa si Astoria, evaluate la cel putin 44 mil. EUR, potrivit pretului de pornire al unei licitatii organizate MDRT.

George Copos, care a cumparat 63% din actiunile hotelului Athenee Palace in 2005, pentru suma de 38,1 mil. EUR nu este interesat sa achizitioneze acest pachet, luand in calcul deprecierea activelor si scaderea profitului, din cauza crizei economice.

Ana Hotels a avut afaceri de 25,5 mil. EUR anul trecut, in scadere cu 37% fata de 2008 si un profit de 230.000 EUR, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Anul acesta, Copos a demarat un program de modernizare a hotelurilor din capitala si de la munte, in urma unui credit de 25 de mil. EUR contractat in 2009 de la BRD.

Source: Ziarul Financiar