MDRT estimeaza o crestere de 15% a turismului, in acest an

Pentru acest an, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, estimeaza o crestere cu 15% in turism, dupa ce anul trecut s-a inregistrat o creste de 17%, a declarat ministrul de resort Cristian Petrescu.

Totodata, Cristian Petrescu a precizat si care sunt prioritatile sau principalele obiective in domeniul dezvoltarii regionale si turismului pentru anul 2012.

Potrivit ministrului de resort, prioritatile pentru anul 2012 sunt absorbtia fondurilor europene si crearea de locuri de munca.

Tinta de absorbtie asumata pentru sfarsitul anului 2012, reprezentand sume transferate de la Comisia Europeana, este de 788,34 mil. EUR, astfel incat suma totala rambursata de CE la finalul anului 2012 va fi de 1,255 mld. EUR, reprezentand 32,9% din alocarea Fondului European de Dezvoltare Regionala a Programului Operational Regional.

Pana la sfarsitul acestui an se estimeaza a fi contractata suma FEDR de 15,64 mil. RON, reprezentand 100% din sumele FEDR alocate pentru perioada 2007 – 2013.

Cristian Petrescu a precizat ca in acest an, discutiile cu partenerii germani se axeaza pe CAS-urile din Germania, in vederea stabilirii de comun acord a criteriilor pe care ar trebui sa le indeplineasca unitatile de tratament din Romania pentru a se putea deconta serviciile medicale. In acest context, pana in 2013, Romania trebuie sa se pregateasca atat legislativ cat si in ceea ce priveste infrastructura pentru a putea furniza pachete complete de servicii de sanatate de calitate, competitive si in deplina siguranta pentru solicitanti.

Source: Money