MDRT a alocat 10 milioane EUR pentru dezvoltarea infrastructurii turistice pe litoral

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, MDRT, a alocat in perioada 2009-2010, peste 10 milioane EUR pentru 16 proiecte de investitii, referitoare la amenajarea falezei litorale, construirea unor pontoane pentru ambarcatiuni de agrement, construirea, reabilitarea si modernizarea de porturi turistice de agrement, construirea si modernizarea de spatii si dotari pentru activitati de agrement, culturale si de divertisment si amenajarea unor centre de preventie, tratament medical primar si a punctelor de salvamar.

Totodata, MDRT a directionat in judetele Constanta si Tulcea fonduri importante din programele de alimentare cu apa si refacere a drumurilor de interes local.

Recent, MDRT a asigurat finantarea pentru fluidizarea traficului spre sudul litoralului, prin crearea de noi legaturi rutiere, consolidarea si asfaltarea drumurilor judetene care leaga Medgidia de localitatile 23 August si Mangalia, prin Topraisar, Amzacea si Pecineaga.

De asemenea, in ultimii 2 ani MDRT a asigurat participarea firmelor si asociatiilor de turism de pe litoral sau a celor care promoveaza litoralul, la peste 40 dintre cele mai importante targuri de turism si manifestari expozitionale interne si externe.

Ofertele pentru litoralul romanesc din sezonul 2010 s-au regasit in cataloagele Dertour, ITS, Sofrone Messerschmidt Reisen si TUI.

Source: Bloom Biz