Lufthansa a semnat un contract de consultanta cu firma care construieste aeroportul de la Adunatii Copaceni

Compania Infra Group, controlata indirect de omul de afaceri Nelu Iordache, a incheiat un contract de consultanta financiara cu o filiala a Lufthansa pentru construirea aeroportului privat de la Adunatii Copaceni din judetul Giurgiu, investitie estimata la 200 mil. EUR.
Lufthansa Consulting asigura servicii si solutii la nivel mondial in industria transportului aerian, fiind o filiala independenta a Lufthansa Aviation Group.
Aeroportul de la Adunatii Copaceni se va intinde pe o suprafata de 255 de hectare si va necesita o investitie estimata la 200 mil. EUR. Intr-o prima faza aeroportul va avea o capacitate de 2 milioane de pasageri.
Aerogara va fi proiectata sa deserveasca aeronave de categoria C, destinate pentru zboruri pe distante scurte si medii in spatiul european si in statele vecine cu acesta.
Durata proiectului va fi de aproximativ 30 de luni de la obtinerea autorizatiei de constructie, a anuntat Infra Group.
Gheorghe Racaru, directorul de strategie si dezvoltare al grupului de firme Romstrade a declarat ca pana in prezent a fost obtinut PUZ-ul.
Constructia aeroportului se va face in 3-4 etape, media de amortizare pentru o asemenea investitie este de 15-17 ani, iar investitia totala s-ar putea ridica la 200-220 mil. EUR, a precizat Racaru.
Dupa obtinerea planului de business reprezentantii Infra Group vor cauta parteneri financiari pentru derularea investitiei, dar vor pastra participatia majoritara in cadrul proiectului.

Source: Daily Business