Lucrarile de restaurare a Cetatii Rasnov au fost sistate

In luna februarie 2007, primaria din Rasnov a obtinut anularea contractului cu firma Drumuri Publicitare, condusa de Jane Drera, pe motivul neinvestirii sumei de 1 milion USD in 5 ani pentru restaurarea Cetatii Rasnov.

Primaria acuza firma care s-a ocupat cu renovarea cetatii ca nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, insa diferentele dintre cum arata Cetatea inainte si cum arata in momentul de fata il contrazic pe primarul Rasnovului.

Reprezentantii companiei Drumuri Publicitare sustin ca au fost impiedicati sa mai investeasca si restul sumei de 200.000 USD, din milionul care trebuia investit pana in 2005, desi avea aprobarile de la Ministerul Culturii.

Jane Drera a declarat ca daca va pierde licitatia pentru acordarea lucrarilor de restaurare a cetatii, se va adresa Curtii Europene a Drepturilor Omului, si va cere despagubiri de zeci de milioane de euro.

In anul 2000, primaria si Consiliul Local Rasnov au incheiat un parteneriat cu firma Drumuri Publicitare pentru restaurarea cetatii Rasnov si transformarea ei intr-un obiectiv turistic la standarde europene. Insa, din 2004, cele doua institutii publice au incercat sa rezilieze aceasta intelegere.

Primaria din Rasnov castiga, inainte de semnarea acestui contract, 5 milioane RON pe an din exploatarea cetatii.

Source: Cotidianul