Lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric al Bucurestiului vor fi demarate in luna decembrie

Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric al Bucurestiului, AICI, a declarat ca lucrarile de reabilitare a centrului istoric al capitalei vor fi demarate in luna decembrie si vor utiliza o finantare initiala de 26,9 milioane EUR, alocata de guvernul Romaniei in parteneriat cu guvernul olandez, United Nations Development Programme, UNDP si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, BERD.

Pentru reabilitarea structurii de rezistenta si fatadei a 11 cladiri situte pe strazile Lipscani, Franceza si Gabroveni, guvernul Romaniei va aloca 7,2 milioane USD iar UNDP 0,8 milioane EUR.

Modernizarea a 40.000 mp de strada, care va necesita investitii in valoare de 20,7 milioane EUR, vor fi realizate de compania de constructii Sedesa iar suma necesara investitiei va fi asigurata dintr-un imprumut al BERD de 8 milioane EUR, un imprumut nerambursabil al guvernului Olandei de 1,8 milioane EUR si o contributie a primariei capitalei de 10,9 milioane EUR. Responsabilul departamentului de licitatii al companiei Sedesa, Bogdan Mocanu, a declarat ca lucrarile care vor fi efectuate de companie presupun placarea cu granit a strazilor din perimetrul cuprins intre Calea Victoriei, Bd. Bratianu, Dambovita si Lipscani, refacerea canalizarii si montarea elementelor de mobilier stradal.

In luna octombrie, reprezentantii Asociatiei Investitorilor din Centrul Istoric Bucuresti au precizat ca reabilitarea zonei istorice a Bucurestiului necesita investitii de 500 milioane EUR in urmatorii 7 ani si o strategie clara de reabilitare.

AICI Bucuresti intentioneaza sa stabileasca in zona istorica un centru de management si comunicare.

In prezent AICI, reuneste 20 de companii, intreprinderi mici si mijlocii din domeniul comertului de mobila, antichitati, anticariate, materiale de constructii, textile, hoteluri, cluburi, restaurante, consultanta, relatii publice, proiectare de arhitectura, multimedia, productie de evenimente cultural-artistice si impresariat. Valoarea totala a investitiilor efectuate de membrii AICI se ridica la peste 18 milioane EUR iar cifra totala de afaceri a membrilor Asociatiei este de aproximativ 15 milioane EUR anual.
Source: Curierul National