Litoralulromanesc.ro: tot mai multi romani isi achizitioneaza vacante la mare din anul anterior

Potrivit unui studiu efectual de Litoralulromanesc.ro, numarul romanilor care isi cumpara vacante la mare din anul anterior, pentru a beneficia de discounturi cat mai mari, a crescut in acest an cu 40% fata de 2018. In acest context, tot mai multi hotelieri au inceput sa plafoneze numarul de camere vandute cu reducere, astfel incat sa nu depasteasca 30% din total, iar vacantele in varf de sezon nu mai beneficiaza, in unele cazuri, de discounturi, chiar daca sunt cumparate cu un an inainte.
Turistii care cumpara cat mai din timp vacante beneficiaza de discounturi medii de 15-20%, dar care, in anumite cazuri si pentru anumite perioade, pot ajunge chiar si la 54%.
Vanzarile de vacante la mare pentru anul viitor au inceput inca din luna august, practic in momentul in care au fost lansate primele tarife pentru sezonul 2020.
In anii anteriori, multi dintre ei ar fi fost dispusi sa vanda toate camerele cu reducere, dar cererea mare pentru litoral din ultimii 2 ani i-a determinat sa isi schimbe strategia. Astfel, se cumpara cu reducere, inca din anul anterior, intre 20 si 30% din numarul total de camere scoase la vanzare prin intermediul agentiilor de turism. In capetele de sezon sunt discounturi mai mari, iar in varf de sezon sunt mai mici sau chiar deloc, dupa ultimele tendinte.
Litoralulromanesc.ro, detinut de compania Creative Eye SRL din Constanta este cel mai mare vanzator de vacante in statiunile autohone de la Marea Neagra, atat ca numar de turisti, cat si ca vanzari. 

Source: Profit