Lipsa zapezii provoaca pierderi hotelierilor si agentilor economici din statiunile montane

Datorita temperaturilor ridicate din aceasta perioada si lipsei ninsorilor care au facut ca partiile de schi sa devina impracticabile, afacerile companiilor din domeniu risca sa fie compromise in acest sezon iar firmele de inchiriat echipamente pentru schi, hotelurile sau companiile de transport prin cablu ar putea inregistra incasari cu pana la 50% mai mici fata de incasarile inregistrate in sezoanele precedente. Insa nu numai Romania se confrunta cu lipsa zapezii ci si majoritatea statiunilor turistice din Europa.

Pana in prezent, gradul de ocupare era destul de ridicat datorita turismului de afaceri insa, o data cu inceperea sezonului, de la 1 decembrie, salile de conferinta nu vor mai fi foarte cautate iar perioada cea mai profitabila va fi cea cuprinsa intre 22-31 decembrie, deoarece pentru acest interval au fost facute rezervari inca din luna septembrie.

Pe Valea Prahovei exista 4-5 partii de schi artificiale si peste 10 tunuri de zapada, insa tunurile nu functioneaza decat daca temperatura este constant negativa, in jurul valorii de -4 grade Celsius, a declarat Victor Timotin, de la Institutul National de Cercetare si Dezvoltare in Turism.

Compania Teleferic Prahova, care asigura transportul cu telecabine, teleschi si telescaune in Predeal si Sinaia transporta cu 40% mai putine persoane decat in mod obisnuit.
Source: Adevarul