Linie speciala pentru turistii straini care viziteaza capitala

In acest an, primaria capitalei va avea 4 axe turistice si o linie speciala de autocar pentru turistii straini care vor sa viziteze Bucurestiul si sa-i cunoasca istoria.

Potrivit statisticilor, in 2006 Bucurestiul a fost vizitat de 920.000 de turisti, iar in 2007 a fost vizitat de peste 1 milion de turisti.

Prima axa va avea traseul: Casa Presei Libere – Bd. Marasti – Arcul de Triumf – Soseaua Kiseleff – Piata Victoriei – Calea Victoriei – Piata Revolutiei – Piata Natiunilor Unite – Palatul Parlamentului – Piata Regina Maria.

A doua axa va porni de la Casa Presei Libere, va trece pe Soseaua Kiseleff – Arcul de Triumf – Piata Charles de Gaulle – Piata Victoriei – Piata Romana – Piata Universitatii – Piata Unirii si va ajunge la Palatul Patriarhiei.

Ultimele doua axe vor trece pe directia Est-Vest, pe la Foisorul de Foc – Bd.Ferdinand – Piata Universitatii – Piata Operei – Palatul Cotroceni.

Linia de autocar va circula pe traseul celor 4 axe, iar turistii vor putea urca sau cobori oricand la unul dintre obiectivele de interes.

Source: Gandul