Linie de croaziera intre Constanta si insulele grecesti

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat ca intentioneaza sa realizeze o linie de croaziera care sa lege Constanta de insulele grecesti. Aceasta ideea a aparut in urma discutiilor pe care le-a avut cu Ioannis Kofinis, presedintele Organizatiei de Turism a Greciei, OTG.

Udrea a precizat ca acesta initiativa se poate concretiza pana la sfarsitul acestei veri, pentru ca lucrurile se misca repede in turism si Romania nu mai are timp de pierdut.

Ministrul Turismului a precizat ca Romania si Grecia au produs turistic asemanator, dar a subliniat diferentele dintre cele doua tari.

In Grecia turismul aduce aproximativ 20% din PIB, iar in acest an si-a dublat bugetul pentru actiunile de promovare, ajungand la 150 milioane EUR, fata de numai 10 milioane EUR, cat are Romania.

De asemenea, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism, ANAT, a solicitat autoritatilor elene sprijin financiar pentru operatorii romani de chartere catre Grecia si sa cofinanteze materialele de promovare pe piata romaneasca a Greciei ca destinatie turistica.

In ceea de priveste cursele charter, presedintele ANAT, Corina Martin, a sugerat stimularea operatorilor romani de chartere prin suportarea, de catre guvernul elen, a unei cote pentru asigurarea sustenabilitatii curselor charter.

In 2008, 250.000 de turisti romani si-au petrecut vacanta in Grecia.

Source: Adevarul