Lantul Continental se va extinde cu 220% in urmatorii patru ani

Presedintele Continental, Radu Enache si fondul ceh de investitii PPF Investments vor derula cel mai mare plan de dezvoltare de pe piata hoteliera romaneasca, in valoare de 150 milioane EUR, in scopul extinderii lantului Continental Hotels cu 220% in urmatorii patru ani, pana la 3.700 de camere. Proiectul prevede constructia a minim 7 hoteluri care vor fi afiliate Ibis, 10 hoteluri de 2 stele si alte 7 hoteluri de 3 si 4 stele. Radu Enache intentioneaza sa transforme Continental Hotels intr-un lant hotelier international de talie medie, la nivelul Danubius din Ungaria sau al Jolly Hotels din Italia.

In scopul crearii de complexuri hoteliere, Radu Enache s-a axat pe achizitia de terenuri spatioase, investitia bugetata pentru achizitiile de terenuri ridicandu-se la 12 milioane EUR si o suprafata totale de 30.000 mp. Pe aceste terenuri se va adauga treptat si o componenta de real estate, respectiv spatii de birouri si locuinte.

Valoarea activelor Continental se ridica acum la peste 80 milioane EUR, daca se ia in considerare evaluarea recenta la 33 milioane EUR doar pentru trei hoteluri, Continental Arad, Ibis Parlament si Ibis Constanta, pentru care Radu Enache a incheiat de curand un contract de sales and lease back.

Momentan, portofoliul Continental Hotels este de 1.490 de camere in 13 hoteluri. Singurul hotel din proprietatea lui Radu Enache programat pentru standardul de cinci stele este hotelul Continental din Bucuresti, care a fost inchis la inceputul lui 2006 pentru renovare.
Source: Business Magazin