La inceputul lunii noiembrie s-a infiintat Carpathian Tourism Cluster Romania

La inceputul lunii noiembrie a fost infiintat Carpathian Tourism Cluster Romania, o retea inovatoare de organizatii profesionale si de dezvoltare, formata din experti din industria turismului din Romania.

Clusterul reprezinta o initiativa a Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov, APDT Brasov, impreuna cu Monteoru Renaissance, asociatia pentru dezvoltare regionala durabila in turism din judetul Buzau, fiind integrat intr-un network de turism international si vizeaza, in special, promovarea Muntilor Carpati ca destinatie turistica pentru turisti interni si straini.

Obiectivele Clusterului au un caracter inter-regional, vizand inovarea si diversificarea produselor turistice si a serviciilor asociate acestora, cresterea competitivitatii prin optimizarea lantului de valori din turismul local si imbunatatirea calitatii serviciilor turistice, la nivelul standardelor europene. Pentru inceput, proiectele se vor concentra pe regiunile turistice carpatice si subcarpatice din judetele Brasov, Buzau, Sibiu, Covasna, Arges si Prahova.

Clusterul va cuprinde asociatii de dezvoltare a turismului si de dezvoltare regionala, autoritati locale si nationale, tour-operatori, agentii de turism, ghizi de turism, agentii de evenimente, furnizori de cazare si alti operatori din industria turismului.

Carpathian Tourism Cluster Romania se bazeaza pe strategia nationala de Cluster a Romaniei, sprijinita de Comisia Europeana, iar planul de actiuni privind marketing-ul pentru regiunea turistica Muntii Carpati va fi dezvoltat în concordanta cu strategia de brand si turism national Romania – Explorati gradina Carpatilor.

Source: Adevarul