La Mangalia s-a desfasurat conferinta “Turism, dezvoltare economica si ecologica la Marea Neagra”

In perioada 29-31 mai Fundatia Hanns Seidel a organizat la Centrul Roman de Afaceri Marea Neagra din Mangalia conferinata cu tema “Turism, dezvoltare economica si ecologica la Marea Neagra”, la care au participat reprezentanti ai autoritatilor romane implicate in industria de turism din zona Marii Negre si experti germani din acelasi domeniu.

Directorul Fundatiei Hanns Seidel, Dr. Jurgen Henkel, a precizat ca pentru a deveni ataractiva investitorilor straini, Romania trebuie sa dezvolte strategii de dezvoltare regionala. La nivelul Uniunii Europene exista astfel de organisme si fundatii care stimuleaza si sustin dezvoltarea regionala, estentiala pentru dezvoltarea economica.

Specialistii din Germania au precizat ca dezvoltarea economica din zona Dobrogei trebuie sa se bazeze atat pe turismul cultural, cat si pe accentuarea protejarii mediului, in acest sens, reprezentantul Organizatiei Mare Nostrum Constanta, Cosmin Barzan, declarand ca litoralul romanesc a inceput sa fie sufocat de dezvoltarea urbana agresiva, care nu a putut fi controlata in nici un fel de autoritatile locale.

In cadrul conferintei a mai fost prezentat planul de dezvoltare durabila in regiunea de sud-est, potentialul turistic al zonei de litoral, sustinerea proiectelor de dezvoltare a regiunii Marii Negre prin IMM-uri si modul de realizare a unui plan de dezvoltare regionala, pornind de la exemplul UE.
Source: Replica de Constanta