Jumatate din pachetele turistice pentru sarbatorile de iarna au fost deja vandute

Participantii la Targul de Turism al Romaniei, desfasurat saptamana trecuta, la Romexpo, au declarat ca agentiile de turism au vandut cel putin jumatate din pachetele de vacanta pentru sarbatorile de iarna pe destinatiile de schi dar si pe celelalte destinatii mai exotice.
Purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Traian Badulescu, a declarat ca vanzarile agentiilor de turism pentru perioada sarbatorilor de iarna nu au fost afectate de criza financiara globala, insa anul viitor am putea asista la o diminuare a ritmului de crestere a cererii pe outgoing, de la 30% la 20%, insa nu va fi vorba nicidecum de o scadere.
Alin Burcea, directorul general al companiei Paralela 45, a declarat au fost vandute deja jumatate din pachetele turistice pe destinatia de schi Austria si estimeaza ca pentru acest sezon vor fi vandute 3.000-4.000 de pachete.
Camelia Niga, agent de turism la Sfara Tours, a precizat ca cea mai ieftina vacanta in strainatate pe perioada sarbatorilor este un sejur de 8 zile la o pensiune de 3 stele in statiunea Kaprun din Austria, al carui pret este 300 EUR. In cadrul targului agentia a acordat si reduceri de 5% pentru pachetele achizitionate la stand.
Pachetele turistice pentru Craciun la hotelul Sinaia costa 600 RON/persoana si includ 4 nopti de cazare, mic dejun inclus si spectacol in noaptea de Ajun.
Reprezentanta agentiei de turism Perfect Tour, Daniela Marinescu, a precizat ca cea mai ieftina vacanta pe Valea Prahovei, in Predeal, este de 2.990 RON pentru doua persoane si include 50 nopti de cazare la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus si masa festiva de revelion.

Source: Ziarul Financiar