Jumatate din hotelul Ambasador a fost retrocedat, cealalta jumatate ramane hotel

Procesul judiciar inceput la hotelul Ambasador din Bucuresti in urma cu 15 ani s-a incheiat, jumatate din cladire ramanand in posesia vechilor actionari, care au renovat-o complet si i-au ridicat standardul la 4 stele, iar cealalta jumatate va fi scoasa la vanzare de familia care a revendicat-o.
Andrei Istrate, presedintele consiliului de Administratie al firmei SC Ambasador a declarat ca la inceputul saptamanii trecute, dupa lungi negocieri, in mod voluntar, SC Ambasador a retrocedat jumatate din imobil.
In ultimii 3 ani, actionarii Ambasador au investit aproximativ 3 mil. EUR in partea de hotel care le-a revenit si care are 99 de camere. Investitiile au vizat cresterea gradului de confort de la 3 la 4 stele, modernizarea salii de conferinta, a restaurantelor si a barurilor.
Din cele 3 mil. EUR, 2,3 mil. EUR au provenit din surse proprii, iar restul de 700.000 EUR dintr-un credit bancar.
Istrate a declarat ca in primul semestru al acestui an, unitatea a inregistrat un grad de ocupare de peste 60%, la un tarif mediu de 62 EUR/camera/noapte. Peste 55% din clientii hotelului sunt straini, dar in ultima vreme a crescut si ponderea oamenilor de afaceri romani.
In ceea ce priveste cealalta jumatate din cladire, Istrate a precizat ca, din informatiile pe care le detine, aceasta va fi scoasa la vanzare pe piata imobiliara. De asemenea, acesta a declarat ca nu sunt interesati sa achizitioneaza cealalta jumatate din cladire.
Cei mai importanti actionari ai firmei Ambasador Turism, care administreaza hotelul Ambasador, sunt Nicolae Istrate – 17,7%, Constantin Dochitu – 17,7%, George Manolescu – 17,3%, George Turna – 16,4%, Dumitru Petre – 10,9% si Costin Minculescu – 5,4%.

Source: Mediafax