Judetul Neamt a obtinut o finantare pentru promovarea turismului ecumenic

Consiliul Judetean Neamt a obtinut o finantare de 993.650 RON pentru promovarea turismului ecumenic din judet.

In cadrul proiectului se vor realiza materiale de promovare pentru manastirile si bisericile reprezentative din judet care sunt monumente istorice si de arhitectura de interes national, a declarat Vasile Pruteanu, presedintele CJ Neamt. Printre obiectivele de interes se afla ansamblul istoric Curtea Domneasca din Piatra Neamt, manastirile Almas, Horaita, Vatarec, Agapia, Razboieni, Neamt, Secu, Sihastrie, Durau, Pangarati, Bistrita, Tazlau sau Catedrala Episcopala din Roman.

Pruteanu a precizat ca vor fi realizate albume, pliante, harti in limba romana si in patru limbi straine, engleza, franceza, germana si italiana. Totodata, vor fi realizeze filme documentare, un spot publicitar difuzat pe posturi nationale de televiziune, o pagina web si DVD-uri de prezentare.

Prin proiectele depuse in cadrul Programului Operational Regional, CJ Neamt a obtinut aproape 1 mil. RON si pentru mediatizarea ariilor naturale protejate si 815.150 RON pentru promovarea traditiilor si artei populare din judetul Neamt.

Source: Adevarul