Judetul Mures investeste in dezvoltarea turismului local

Autoritatile din judetul Mures vor sa dezvolte turismul in zona, urmand sa deruleze o serie de investitii publice, carora li se vor adauga celor din sectorul privat.
Trei proiecte ale autoritatilor publice din judetul Mures au fost selectate in cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 pentru renovarea unor cladiri monumente istorice. Pe de o parte, Primaria Saschiz va derula un proiect in valoare totala de 8,491 mil. RON pentru renovarea cetatii Saschiz parte din Patrimoniului Mondial UNESCO.
Pe de alta parte CJ Mures a semnat contractele de finantare pentru reabilitarea Palatului Culturii, simbolul orasului Targu Mures, si a Muzeului de Stiintele Naturii din Targu Mures, o cladire construita in stil neoclasicist, cu o valoare totala de aproximativ 18 mil. RON.
De asemenea, se are in plan construirea unui complex pentru sporturi de iarna, cu 4 partii de schi si cu o lungime totala de 12 km.
Totodata, sunt planuri si pentru construirea unui Aquapark, respectiv crearea unei cladiri care va cuprinde facilitati de agrement functionale pe tot parcursul anului, precum si amenajarea imprejurimilor acesteia in vederea realizarii unui strand in aer liber destinat utilizarii in sezonul de vara.

Source: Profit