Jidvei a restaurat castelul Cetatea de Balta din judetul Alba

Compania Jidvei a investit in acest an 1 milion EUR in restaurarea castelului Cetatea de Balta din judetul Alba iar pentru anul viitor compania a alocat aceeasi suma pentru continuarea lucrarilor. Directorul de marketing al companiei Jidvei, Cristian Fuga, a declarat ca acest complex va fi destinat in special cunoscatorilor de vinuri care doresc sa afle mai multe despre traditiile si istoria acestor locuri. Castelul va fi inclus intr-un circuit specializat al comertului cu vin si va avea un salon special pentru degustari si cateva camere destinate oaspetilor companiei.

In luna martie a anul viitor, compania Jidvei va demara doua proiecte imobiliare a caror valoare se ridica la 28 de milioane EUR. Primul proiect, in valoare de 22 de milioane EUR, va fi desfasurat la Eforie Sud unde vor fi construite 57 de case de vacanta duplex pe o suprafata de 6 ha. Al doilea proiect va fi realizat la Alba Iulia unde se vor construi 50 de case pe o suprafata de 2,5 ha, valoarea investitiei ridicandu-se la 5-6 milioane EUR.

In primele noua luni ale acestui an compania Jidvei a inregistrat vanzari de peste 12,5 milioane EUR, in crestere cu aproximativ 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conducerea companiei estimeaza ca pana la sfarsitul anului 2005 valoarea vanzarilor va fi de peste 19,4 milioane EUR. In acest an compania a investit peste 5 milioane EUR mai ales in modernizarea tehnologiilor de vinificatie.

Jidvei exploateaza aproximativ 1.400 de hectare de vita-de-vie, din care peste 1.000 de hectare proprii.
Source: Ziarul Financiar