Ionut Nedea si Anca Nedea au achizitionat hotelul Opal din statiunea Cap Aurora

Ionut Nedea, proprietarul touroperatorului litoralulromanesc.ro si sora sa Anca Nedea, care a condus in urma cu cativa ani Autoritatea Nationala pentru Turism, au achizitionat recent hotelul Opal din statiunea Cap Aurora.
Familia Nedea intentioneaza sa modernizeze hotelul si sa-l transforme intr-o unitate all inclusive in 2 ani.
Recent, firma Creative Eye, detinuta de Ionut Nedea si sotia sa, Andreea Nedea, a cumparat de la familia Istrate din Constanta, cu 3,5 mil. EUR, o participatie de 99% din actiunile hoteului Opal din Cap Aurora. Ulterior, Creativ Eye a vandut 40% din actiunile hotelului catre Anca Nedea, sora lui Ionut Nedea, care va asigura si managementul proprietatii.
Anca Nedea a fost cu cativa ani in urma presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, dupa ce anterior ocupase functia de director general la hotelul Iaki detinut de Gheorghe Hagi la Mamaia, dar si la hotelul Europa, unul dintre hotelurile lui George Copos de pe litoral.
Pentru a cumpara hotelul de 250 de camere, clasificat la 3 stele, Creative Eye a contractat un credit bancar.
Familia Nedea a inceput sa faca imbunatatiri la Opal, inlocuind saltelele si televizoarele din camere, a creat mai multe zone de relaxare, printre care un spatiu de joaca pentru copii, si a refacut terasa de 400 mp.
Hotelul isi va pastra numele Opal, la care noii proprietari au adaugat „by the Sea”, si va ramane clasificat la 3 stele.
„Intentionam ca pana in 2021 sa construim o piscina si sa trecem la all inclusive, pastrand clasificarea din prezent, de 3 stele”, a declarat Ionut Nedea.
Noul proprietar a explicat ca a ales sa investeasca intr-un hotel din sudul Litoralului pentru ca aceasta zona are un ritm de crestere foarte mare, de 10-12% pe an, comparativ cu Mamaia, care creste doar cu 5-7%.
Ionut Nedea apreciaza ca decalajul de calitate si tarife intre hotelurile din Mamaia si cele din sud se va reduce in urmatorii ani, astfel ca investitia in achizitia si modernizarea hotelului Opal va fi amortizata in 10 ani.

Source: Profit