Investitorii din statiunea Moneasa au dezvoltat programe pentru a atrage turistii

Pentru a atrage un numar cat mai mare de turistii in statiunea Moneasa, chiar si in extrasezon, un grup de oameni de afaceri din Arad au dezvoltat cateva programe, printre care Festivalul Clatitelor care a reunit 8.000 de persoane la ultima editie, Festivalul Ceaunelor, Festivalul Gemenilor, Festivalul Mesterilor Populari si Festivalul de Folclor.

Complexul Balnear Moneasa si hotelul Parc, pun la dispozitia turistilor cure si tratamente pentru afectiuni ale sistemului nervos central si periferic si ale sistemului locomotor.

De asemenea, din statiune se organizeaza excursii la Pestera Liliecilor, Pestera Cristalelor, Rezervatia de Nuferi, Varful Izoi, Cariera de Marmura, Platoul Carstic Tinoasa, Cetatea Deznei, Stanca Laptelui, Valea Ruja sau Grota Ursilor.

Pe viitor exista cateva proiecte de reabilitare a statiunii, care au in vedere dezvoltarea bazelor de agrement si atragerea turistilor straini. Proiectul Dezvoltarea potentialului turistic al statiunii balneo-climaterice Moneasa va fi executat de compania austriaca Strabag Ingo Shoebe pana in luna octombrie a anului 2007.
Source: Romania Libera