Investitiile in industria hoteliera se dezvolta in special pe segmentul de 3 si 4 stele

Daca pana nu demult investitiile in hoteluri nu erau considerate foarte atractive, in prezent acestea au atras atentia investitorilor iar cele mai rentabile investitii vizeaza unitatile de 3 si 4 stele.

Piata hoteliera locala este dominata de hoteluri de 3 si 4 stele, care reprezinta aproximativ 66% din totalul unitatilor de cazare existente.

Studiile recente realizate de companii de prestigiu, precum Deloitte sau CB Richard Ellis, precizeaza ca spatiile destinate turismului de afaceri sunt in continua dezvoltare.

In 2006 turismul de afaceri a insemnat 75-80% din totalul sosirilor, in conditiile in care majoritatea turistilor care sosesc in Bucuresti sunt oameni de afaceri.

Lorna Clarke, reprezentantul Deloitte, a declarat ca, in ciuda faptului ca Europa nu a gazduit in acest an evenimente de amploarea celor organizate anul trecut, industria hoteliera a inceput in forta anul 2007, numeroase orase inregistrand o crestere de doua cifre a venitului pe camera disponibila.

Potrivit Ghidului Hotelurilor editat in 2005 si 2006 de catre Autoritatea Nationala pentru Turism, numarul total de hoteluri inregistrat in Bucuresti in trimestrul al treilea al anului 2006 era de 87 unitati, in comparatie cu 61 unitati inregistrate in trimestrul al treilea al anului 2004.

Numarul de camere disponibile a crescut cu aproximativ 22% in perioada 2004-2006, la 6.400.

Source: Adevarul