Investitii in salinele din Romania pentru a creste numarul de turisti

Salinele romanesti au un potential turistic urias, in conditiile in care atrag in fiecare an, impreuna, milioane de turisti.
Aurel Bucur, directorul general al companiei Salrom, societatea de stat care se ocupa de administrarea salinelor a declarat ca in acest an se vor continua investitiile in amenajare. Astfel la Slanic Prahova va fi amenajat un lif, iar la Targu Ocna un hotel subteran si o sala de spectacole. Cele doua proiecte necesita investitii de circa 1 mil. RON. 
Oficialul Salrom a precizat ca societatea pe care o conduce a demolat anul trecut strandul vechi de la Salina Praid, pentru a fi modernizat si extins, si ca, pana la data de 1 august va fi inaugurat noul strand, cu doua bazine, in urma unei investitii de 1,2 mil. EUR
Pentru acest an, Salrom estimeaza ca 1,2 milioane turisti vor vizita salinele, iar pentru 2014 numarul turistilor ar putea ajunge la 1,8 milioane.
In 2012, Salrom, singurul producator de sare din Romania, a inregistrat o cifra de afaceri de 66,1 mil. EUR, in crestere cu 13,5% fata de 2010, rulajul fiind cel mai ridicat de la infiintare. In acelasi timp, profitul brut s-a dublat, ajungand la 5,3 mil. EUR.
Compania este controlata de Ministerul Economiei care detine un pachet de 51%, restul titlurilor fiind la Fondul Proprietatea. 
Pana in prezent, cele mai cunoscute zacaminte unde sarea s-a exploatat in decursul timpului si se exploateazasi in prezent, sunt cele de la Ocnele Mari (jud. Valcea), Slanic Prahova (jud. Prahova), Targu Ocna(jud. Bacau), Cacica (jud. Suceava), Ocna Dej(jud. Cluj), Praid(jud. Harghita), saline aflate in administrarea Salrom.

Source: Business24