Investitii de 46 milioane RON in Busteni

In acest an, in Busteni vor fi finalizate investitiile de 46 milioane RON, demarate inca din 2008, care presupun modernizarea strazilor, amenajarea unei parcari, dezvoltarea domeniului schiabil Kalinderu si constructia de locuinte sociale.

Pentru investitiile in infrastructura stradala si in constructia parcarii au fost alocate 29 milioane RON, de la bugetul local si dintr-un credit bancar, iar pentru dezvoltarea domeniului schiabil de la Kalinderu vor fi investite in total 9 milioane RON, cu fonduri de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului. De asemenea, pentru constructia de locuinte sociale au fost alocate 8 milioane RON, din fonduri de la bugetul local si de la Guvern, potrivit datelor transmise de Primaria orasului-statiune Busteni.

Proiectul investitional de la Kalinderu, prevede constructia unei partii pentru incepatori, echiparea partiei Kalinderu, achizitionarea unui cort pentru evenimente, cu o suprafata utila de 600 mp, precum si a unui sistem de cronometraj, pentru toate competitiile de schi si escalada pe gheata.

In 2009, numarul turistilor care au fost in vacanta in statiunea Busteni a scazut cu 50%, pana la 175.000, comparativ cu anul 2008, potrivit datelor transmise de Primaria Busteni.

Diferenta a fost cauzata de criza economica, dar si de cresterea calitatii serviciilor turistice in statiunile care inconjoara statiunea Busteni, respectiv Sinaia, Azuga si Predeal, unde, in ultima perioada, investitiile in serviciile de cazare de 4 si 5 stele si de agrement au crescut cu 100%, au declarat reprezentantii primariei.

Source: Bloom Biz