Investitie de peste 4,5 milioane EUR pentru proiectul Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord

Pe data de 5 iulie, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat in judetul Maramures, contractul de finantare din fonduri europene pentru proiectul Circuitul bisericilor de lemn din Transilvania de Nord care are o valoare totala de 4.586.056 EUR, dintre care 3.157.439 EUR de la Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Proiectul vizeaza cresterea gradului de accesibilitate al bisericilor de lemn din Maramures si dezvoltarea infrastructurii conexe zonei turistice aferente bisericilor.

Proiectul a fost depus in cadrul domeniului major de interventie 5.1 Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/ modernizarea infrastructurilor conexe din cadrul Programului Operational Regional, de catre parteneriatul format din: Consiliul Judetean Maramures, 14 autoritati publice locale si 16 unitati de cult.

In perioada celor 26 de luni de implementare se vor realiza: 16 puncte de informare turistica, parcari in suprafata de 6777 mp, 16 instalatii de iluminat arhitectural si de punere in valoare a bisericilor si 16 locuri de munca.

Source: Bloom Biz