Investitie de peste 1 mil. RON in restaurarea Observatorului Astronomic din Bucuresti

Pe data de 24 iunie, Primaria Municipiului Bucuresti a semnat contractul pentru consolidarea, restaurarea si conservarea Observatorului Astronomic „Vasile Urseanu” din Bucuresti. Termenul de finalizare al lucrarilor este luna aprilie 2015.
Proiectul este finantat din fonduri europene prin Programul Operatioal Regional 2007-2013, Axa Prioritara 5 – Dezvoltarea durabila si promovarea turismului, Domeniul Major de Interventie, 5.1 – Restaurarea si valorificarea durabila a patrimoniului cultural, precum si crearea/modernizarea infrastructurilor conexe.
Valoarea proiectului este de 11.106.783 RON din care finantarea nerambursabila este de 7.373.912 RON, iar 1.596.079 RON reprezinta contributia proprie in proiect.
Obiectivul acestui proiect este efectuarea lucrarilor de consolidare, restaurare si conservare a monumentului istoric dar si de valorificare a potentialului sau turistic si cultural. De asemenea, vor fi facute lucrari de amenajare peisagistica a imprejmuirilor acestuia, respectiv a gradinii.
Dupa redeschidere, se estimeaza ca numarul vizitatorilor va creste in primul an pana la 8.500, de la 7.800 in anul 2009.
Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” este singurul observator astronomic din Capitala deschis publicului.

Source: Daily Business