Investitie de 800.000 EUR in complexul Casa Turistilor din Paltinis

Presedintele Bursei din Sibiu, Teodor Ancuta, desfasoara o investitie de 800.000 EUR in complexul Casa Turistilor din Paltinis, in perspectiva de a lista compania pe piata spot, pe care Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri, BMFMS, de la Sibiu intentioneaza sa o deschida pana la sfarsitul anului 2007.
 
Pentru modernizarea complexului, Teodor Ancuta, actionarul majoritar al societatii Paltinis, care detine complexul Casa Turistilor, intentioneaza sa contracteze un credit bancar de 600.000 EUR, iar restul sumei va proveni din surse proprii.

Investitiile derulate la Paltinis in ultimii doi ani au vizat modernizarea activelor Vila 21, Vila 22 si Casa Turistilor si cresterea capacitatii de cazare a acestora cu 80 de locuri. Cea mai mare investitie, de 1,5 milioane EUR, a fost efectuata la Casa Turistilor.

Teodor Ancuta estimeaza ca, la sfarsitul programului de modernizare, complexul Casa Turistilor va fi clasificat la 3 stele, iar numarul locurilor de cazare va ajunge la 175. Totodata, Teodor Ancuta vizeaza o clasificare de 4-5 stele pentru cele doua vile detinute.

In urma investitiilor realizate in ultimii doi ani, veniturile au inregistrat o crestere de 30%, iar pentru anul 2007, actionarul majoritar estimeaza o crestere cu 40% a veniturilor.

Pana in anul 2000, Paltinisul nu era clasificat ca statiune turistica, insa datorita investitiilor efectuate in zona, localitatea a fost reclasificata in 2001 ca statiune.

Societatea Paltinis a fost listata pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti, de unde a fost retrasa de la tranzactionare in anul 2003.

Source: Business Standard