Investitie de 68 milioane EUR intr-un domeniu schiabil din Parang

Pe data de 13 februarie, Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat ca in Parang, langa Petrosani, va fi construit de la zero, cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est, proiect care va costa 68 milioane EUR.

Conform ministrului, proiectul tehnic va fi finalizat in aceasta luna si apoi se vor demara lucrarile. Durata lucrarilor este estimata la 4 ani.

Proiectul a fost aprobat de Guvern in 2006, iar ministrul Udrea a precizat ca fondurile necesare exista, avand disponibile atat sume de la bugetul de stat, cat si din fonduri europene.

In proiectele de viitor ale ministrului se afla si atragerea turistilor in zona Pades, unde s-ar putea crea zone de camping si de practicarea enduro.

La Pades mai exista un proiect de creare a unei partii, pe versanul de nord, insa nu are asigurata finantarea, urmand a fi inclus, pe viitor, in programul Superschi in Carpati.

Ministrul Turismului a declarat ca si proiectul „Drumul vinului” trebuie continuat cu masuri concrete, pentru a se face legaturi directe intre cramele din tara.

Source: Bloom Biz