Investitie de 60 mil. RON in refacerea turismului din Calimanesti

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, a semnat pe data de 27 aprilie doua contracte de finantare in cadrul Programului Operational Regional in valoare totala de 60 mil. RON, pentru extinderea turistica a judetului Valcea.

Proiectul “Mirajul Oltului – Extinderea infrastructurii turistice de agrement a statiunii Calimanesti – Caciulata” va creste atractivitatea ariei cu potential balnear natural, potrivit unui comunicat al MDRT, prin construirea unui parc acvatic, a unui centru de relaxare in statiunea Calimanesti, a unui traseu de cura, a unui parc de agrement si sport la Jiblea, alei pietonale si pasarele. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 35 mil. RON, din care 11 mil. RON sunt nerambursabili. Durata proiectului este de 31 de luni.

Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv construirea a doua poduri din beton armat si modernizarea si reabilitarea DJ 648 Ionesti – Olanu. Durata proiectului este 37 de luni, iar valoarea se ridica la 26,4 mil. RON, din care  20,9 mil RON nerambursabili.

Source: Capital