Investitie de 6 mil. EUR intr-un centru de agrement la Arsenal Park din Orastie

Marius Cristescu, proprietarul complexului Arsenal Park a declarat ca proiectul include construirea unui parc de aventura cu sase trasee de diferite dificultati, pentru copii si pentru adulti, formate din peste 70 de platforme si dispozitive amplasate la o inaltime de pana la 25 m, 9 km de piste de biciclete si plimbare asfaltate si un turn pentru sporturi extreme, cu o inaltime de 40 m, de pe care va porni cea mai lunga tiroliana din tara – 600m, si pe care va functiona un dispozitiv de bungee-jumping.
Vor mai fi construite un loc de joaca pentru copii, un patinoar sintetic, un skate parc din beton, cu suprafata de 1.500 mp, un centru de agrement de calarie, un centru spa si o sala multifunctionala. 
Lucrarile de constructie au fost demarate la sfarsitul lunii iunie si se vor incheia in luna august anul viitor.
Proiectul este co-finantat prin REGIO – Programul Operational Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regionala 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul de 40% reprezinta contributia beneficiarului, in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.
Marius Cristescu a mai precizat ca pe termen lung se are in vedere extinderea capacitatii de cazare pana la 400 de locuri si executarea unui foraj de apa termala pentru alimentarea spa-ului si pentru incalzirea intregului complex.
In 2013, Arsenal Parc a fost vizitat de 40.000 de turisti si 35.000 de turisti s-au cazat in cadrul parcului. In acest an, numarul turistilor a crescut cu 17%, fata de aceeasi perioada a anului 2013.
Circa 15% dintre clientii Arsenal Park au fost turisti straini, provenind in principal din Ungaria, Serbia, Croatia, Germania, Danemarca si Statele Unite ale Americii.
In complex se practica diverse activitati, printre care instructie militara, lupte de airsoft si paintball, tir cu arme foc, cu arme de airsoft si paintball, tir cu arcul, plimbari cu transportorul senilat, concursuri de drezina, inchiriere masini de golf, biciclete, go-kart bikes, segway etc. Spa-ul Arsenal Park dispune de o sala de fitness, saune finlandeze si cu infrarosu, o piscina cu dispozitive de masaj in apa si cu inot contracurent, o camera de relaxare si camere pentru masaj si tratamente corporale.

Source: Capital