Investitie de 5,5 milioane EUR in hotelul Berthelot din capitala

Omul de afaceri Constantin Arsene, proprietarul firmei Prodinf, specializata in dezvoltarea de produse software, a investit 5,5 milioane EUR in constructia hotelului Berthelot din capitala, clasificat la 4 stele. Unitatea a fost deschisa la inceputul acestui an, iar proprietarul apreciaza ca investitia va fi recuperata in 4-5 ani.

Hotelul Berthelot ocupa o suprafata desfasurata de 2.350 mp, are 44 de camere, un restaurant si o sala de conferinte.

Hotelul este dotat cu instalatii solare pentru incalzirea apei menajere, care este stocata ulterior, iar camerele sunt incalzite individual in functie de ocuparea lor.

Constantin Arsene a declarat ca, pentru a face fata pietei, compania a studiat tarifele practicate de concurenti si a redus preturile astfel incat sa fie la cel mai mic nivel pe piata la categoria hotelurilor comparabile.

In luna martie, tarifele pe camera au pornit de la 59 EUR, iar hotelul a avut un grad de ocupare de peste 70%. Pentru primul an de functionare proprietarul estimeaza un grad mediu de ocupare de 65-70%.

Arsene a declarat ca circa 60% din clientii de business ai hotelului vin prin intermediul site-urilor de rezervare in care este inscris hotelul.

Proprietarul a declarat ca nu intentioneza sa afilieze hotelul la nici un lant hotelier si nu a luat inca in calcul posibilitatea unei tranzactii.

Source: Ziarul Financiar