Investitie de 47,5 mil. EUR intr-o noua statiune balneara la Turda

In urmatorii 5 ani, in apropierea orasului Turda va fi construita o statiune balneara de lux, investitia fiind estimata la 47,5 mil. EUR.

Pe langa hoteluri de 3, 4 si 5 stele, statiunea va dispune si de un patinoar, hipodrom, teren de golf, in zona urmand sa fie reabilitate si renovate patru foste mine de sare.

Primarul municipiului Turda, Tudor Stefanie, a precizat ca, pentru finantarea proiectului, sunt luate in calcul trei posibilitati, respectiv emisiunea de obligatiuni, credite bancare cu garantia statului sau parteneriate public-private. Investitia in noua statiune balneara ar putea fi amortizata in 10 ani, luand in calcul un grad de ocupare al statiunii de 80%.

Primaria a investit deja, in perioada 2009-2010, aproximativ 6,8 mil. EUR din fonduri Phare in reabilitarea a trei foste mine de sare, precum si 0,5 mil. EUR pentru amenajarea turistica a doua lacuri sarate. O etapa ulterioara prevede reabilitarea hotelului Potaissa din Turda si amenajarea zonei de recreere.

Statiunea Turda-Durgau face parte dintr-un proiect mai amplu de dezvoltare regionala, pentru care a fost creata o asociatie intre Primaria Turda, Primaria Campia Turzii si alte opt primarii comunale. Proiectul de ansamblu presupune o investitie de 150 mil. EUR si mai cuprinde reabilitarea centrului vechi Turda, castrul roman, Valea Ariesului si salinele Durgau.

Source: Gandul