Investitie de 3,6 milioane EUR la Hotel Casa Turistilor din Paltinis, judetul Sibiu

Pe data de 03 iunie 2010 s-a semnat la ADR Centru Alba Iulia contractul de finantare pentru proiectul “Modernizare si Extindere Hotel Casa Turistilor” in valoare totala de 3,6 milioane EUR.

Societatea SC Paltinis SA beneficieaza de fonduri nerambursabile in proportie de 70%, finantare obtinuta in cadrul Programului Operational Regional, Axa prioritara 5, domeniul de interventie 5.2, Dezvoltarea durabila si promovarea turismului.

Presedintele CA al societatii Paltinis SA, Dl. Teodor Ancuta, a precizat ca investitia cuprinde modernizarea in totalitate a departamentului de alimentatie publica, extinderea si reamenajarea restaurantului cu un specific montan in stil “Landhaus” austriac la o capacitate de 300 locuri si o terasa panoramica.

De asemenea, va fi construita o zona noua de front-office cu un lobby de peste 150 mp. In zona receptiei va fi amenajat un club-lounge cu un semineu si o zona cu diverse activitati de petrecere a timpului liber.

Structura de cazare existenta de 2 stele va fi modernizata la categoria de confort de 3 stele superior iar numarul locurilor de cazare va ajunge la 200. Camerele vor fi dotate cu mobilier din lemn masiv cu un design specific montan in acelasi stil “Landhaus”.

La parterul hotelului va fi amenajat un domeniu de wellness si spa pe cca. 650 mp cu o piscina, sauna turceasca, sauna finlandeza, jacuzzi, salon de masaj, sala de fitness etc.

De asemenea se vor amenaja doua sali de conferinte de cate 150 locuri la standarde internationale.

Investitia va fi finalizata in primavara anului 2012.

Source: SC PALTINIS SA

EN RO